RÓLUNK

   KÖZÖSSÉGI LAKHATÁSI FORMÁK MAGYARORSZÁGON ÉS MÁSHOL

A Közösségben Élni egy olyan civil kezdeményezés, amely célul tűzte ki a budapesti/magyarországi civil kezdeményezésű co-housing-ok és lakásszövetkezetek támogatását. 
A ”Közösségben Élni” kezdeményezés 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy átfogóan megismerje, majd Magyarországon népszerűsítse a nyugat-európai országokban elterjedt, alulról kezdeményezett közösségi lakozási formákat. Ezekben az országokban az alulról kezdeményezett kooperatív lakásépítés az állami és a profit-orientált ingatlanbefektetői lakásfejlesztések mellett fontos harmadik szereplői a lakásépítésnek, lakásfejlesztésnek. A “Közösségben Élni” arra keresi a választ, hogy miként lehetne alulról kezdeményezett, közös célok alapján működő, nonprofit co-housingokat és lakásszövetkezeteket létrehozni a tagok aktív részvételével, az alapítástól a hosszútávú fenntartásig.


Célunk, hogy minél több információt megszerezzünk és megosszunk a co-housing-okról, illetve hogy szakmai segítséggel támogassuk a hazai közösségek létrehozását.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek

Megjegyzések

 1. Haa van ilyen kezdeményezés, én szívesen csatlakoznék.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Auréliusz!
  Szívesen várunk, légyszíves írj nekünk egy üzenetet Facebook-on vagy az email címünkre kozossegben.elni kukac gmail.com , hogy ki vagy, miért érdekel a dolog.
  üdv.
  Bence
  a Közösségben Élni csapatának nevében

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése